televize dokument Neuvěřitelné pochoutky Každá národní kuchyně je něčím svérázná a všude najdete potraviny a přísady, které jistě chutnají skvěle, ale vás by je nikdo pozřít nedonutil. Proto je tu Andrew Zimmern, který se nebojí ničeho. Text Ivana Petrová | FOTO Viasat Nature A ndrew už procestoval Spojené státy, aby v pořadu Americká bizarní jídla ochutnal všechno, co tato rozmanitá země nabízí. Zvláště New York s neuvěřitelnou koncentrací cizinců byl pro něho výzvou. Vždyť kdo jiný by blaženě slánkou usrkával vařený morek přímo z kosti. Inu jiný kraj, jiný mrav. Tentokrát se Andrew, mimochodem výborný profesionální šéfkuchař, rozhodl, že nejrůznější gastronomické podivnosti okusí přímo na místě činu, že tedy procestuje svět. A máte se na co těšit. Některá jídla nebudou pro našince až takovým překvapením, různé vnitřnosti si dopřáváme i u nás, ovšem nudit se rozhodně nebudete. Vše začne v zemi dobrému jídlu zasvěcené, ve Francii, kde Andrew ochutná všechno od hub přes prosolenou šunčičku až k vyhlášeným francouzským sýrům. Jeho cesta pak pokračuje do Chorvatska. Plcha jsme už zahlédli asi všichni, ale že ho naši jihoslovanští příbuzní mají na jídelníčku, to jste asi netušili, stejně jako pečeného kohouta nebo žábu. Ani tentokrát nevynechá svůj domovský kontinent. Například v Guatemale mu nabídnou býčí varlata a vačici jako hlavní chod. Uvidíme, jak se s tím Andrew popere a jaký dojem na tohoto ostříleného ochutnávače udělají bizarní národní lahůdky. Bizarní jídla s Andrewem Zimmernem Travel Channel | od 5. dubna TV program Travel Channel najdete například v těchto balíčcích Kompletní programová nabídka Skylink