Představujeme Amatérský kuchař Zoltán Andrejszky v pořadu: Kuchyně milovníků ryb připraví mnoho rybích pokrmů. Text: jan pek | FOTO: Fishing Hunting T yto rybí lahůdky, ať již ze sladkovodních nebo mořských ryb, připravuje na základě nejneobvyklejších receptů a na různých místech. Diváci pořadu, který se na kanálu Fishing and Hunting vysílá jednou za dva týdny, mají možnost seznámit se s mnoha v gastronomii používanými nápady a triky. Hostem dalšího dílu nebude nikdo jiný, než Károly Bokor, který rybaří již téměř 50 let a je posedlý lovem dravých ryb. Rychlý pokrm z kapra podle Károlye Bokora Nenáročná lahůdka s jejíž přípravou si lehce poradí i dítě! Příprava Maso nakrájíme, osolíme a opepříme, přidáme k němu rozmarýn a osmahneme na malém množství oleje. Uvařené těstoviny scedíme, dáme do naolejované termo nádoby a přimícháme k nim také rybu. Zpracujeme rozmačkaný česnek, zakysanou smetanu a nadrobno nakrájenou mozzarellu. Půlku směsi nalejeme na těstoviny s rybou a důkladně promícháme. Ke zbytku smetany přimícháme vajíčko a vzniklou směs rozetřeme na povrch pokrmu. Pečeme při 180° Celsia po dobu 10–12 minut. Mezitím špek nakrájíme nadrobno a nastrouháme také uzený sýr. Posypeme povrch pokrmu a na to ještě přijde nadrobno nasekaná petrželová nať a pečeme dalších 10 minut. Necháme trochu vychladnout a můžeme se pustit do krájení. Dobrou chuť Suroviny těstoviny 50 dkg kapra 4 stroužky česneku 1 dl zakysané smetany 1 vajíčko 15 dkg mozzarelly 5 dkg uzeného sýru 20 dkg špeku 1 čajová lžička rozmarýnu petrželka sůl, pepř stanici Fishing hunting najdete například v programovém balíčku MULTI za 318 Kč / měsíčně CHCI VĚDĚT VÍCE