televize / recept Text canal+ domo | FOTO canal+ domo Špagety Aglio Olio e Peperoncino Recepty najdete zde klikni Ingredience Hrubé špagety (Trafilati al bronzo nebo Rummo) 4–6 stroužků česneku 140–160 ml vysoce kvalitního extra panenského olivového oleje s intenzivní ovocnou příchutí 1–2 voňavé chilli papričky, například kajenský pepř Petrželová nať DOBA PŘÍPRAVY 30 minut Příprava Ve velkém hrnci dáme vařit vodu, na každý litr vody přidáme 1 lžičku soli. Do vroucí vody vložíme špagety a vaříme do poloviny doby uvedené na obalu. Poté je vypneme, hrnec přikryjeme poklicí a necháme dojít. Tímto způsobem těstoviny uvolní méně škrobu. Mezitím do velké, studené pánve nalijeme ¼ olivového oleje a přidáme nakrájený česnek. Hořák zapneme na minimum. Jakmile začne česnek probublávat, přidáme další ¼ oleje – a tak dále. Nakonec přidáme na plátky nakrájené chilli papričky, které jsme předtím zbavili semínek a bílých blanek. Hotové špagety slijeme, přidáme na pánev a dobře promícháme. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželí a podáváme. V Neapoli se někdy přidávají malé plátky bílých oliv nebo smažená strouhanka. Na Sardinii zase bottarga – strouhaný kaviár z tuňáka. Nikdy však parmezán, ani jiný sýr. Recept najdete v 3. epizodě seriálu Souboj chutí 3 na CANAL+ Domo ve Videotéce Skylink Kuchařské show na CANAL+ Domo CANAL+ Domo | každý den TV program CANAL+ Domo najdete například v těchto balíčcích Kompletní programová nabídka Skylink