televize / recept Text canal+ domo | FOTO canal+ domo Gratin dauphinois neboli francouzské zapékané brambory Recepty najdete zde klikni Ingredience 4 velké brambory 1 svazek špenátu Špetka muškátového oříšku 500 ml smetany 30% 150 g strouhaného ementálu Sůl, pepř Směs salátů + přísady na zálivku DOBA PŘÍPRAVY 60 minut Příprava Brambory oloupeme a mandolínou nebo nožem nakrájíme na tenké plátky. Špenát omyjeme, osušíme a zbavíme stopek. Smetanu přivedeme k varu, přidáme lžičku soli, pepře a špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Dáme stranou. Do jednotlivých formiček nebo do jedné velké formy vyskládáme střídavě plátky brambor a špenátové listy. Zalijeme teplou smetanou a navrchu posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 až 45 minut. Brambory podáváme se salátem a domácí zálivkou. Recept najdete v 8. epizodě seriálu Souboj chutí 3 na CANAL+ Domo ve Videotéce Skylink Kuchařské show na CANAL+ Domo CANAL+ Domo | každý den TV program CANAL+ Domo najdete například v těchto balíčcích Kompletní programová nabídka Skylink