televize / recept Text canal+ domo | FOTO canal+ domo Hovězí líčka dušená na pivu se špeclemi Recepty najdete zde klikni Ingredience 4 lžíce másla 1 kg hovězích líček Sůl a pepř 3 šalotky 2 mrkve ½ šálku mouky 1 plechovka piva Vývar ½ lžičky sušeného tymiánu 2 bobkové listy Dijonská hořčice Nasekaná petrželka na ozdobu Špecle 200 g pšeničné mouky 2 vejce 80–100 ml mléka Zarovnaná lžička soli Špetka muškátového oříšku 30 g másla DOBA PŘÍPRAVY 3,5 hodiny PŘÍPRAVA JÍDLA Nejprve si připravíme špecle. Do mísy nasypeme mouku, přidáme špetku muškátového oříšku a sůl. Vytvoříme si důlek a do něj rozklepneme dvě vejce. Vidličkou smícháme s moukou, poté zalijeme mlékem a mícháme se zbytkem ingrediencí, dokud nevznikne pružná hmota. Těsto dáme na vlhké prkénko a nožem vykrajujeme kousky. Jeden po druhém je vhazujeme do vroucí osolené vody. Vaříme minutu a scedíme. Špecle přendáme do mísy a smícháme s máslem. Očištěná hovězí líčka nakrájíme na menší kousky a z každé strany opečeme na másle. Dáme do hrnce. Poté na stejné pánvi orestujeme nakrájenou mrkev a cibuli a přendáme k masu. Vše zalijeme pivem a vývarem. Přidáme bobkové listy a tymián. Vaříme 3 hodiny do změknutí. Podáváme se špeclemi. Recept najdete v 11. epizodě seriálu Souboj chutí 3 na CANAL+ Domo ve Videotéce Skylink Kuchařské show na CANAL+ Domo CANAL+ Domo | každý den TV program CANAL+ Domo najdete například v těchto balíčcích Kompletní programová nabídka Skylink