televize / recept Text canal+ domo | FOTO canal+ domo Tarte tatin se slaným karamelem Recepty najdete zde klikni Ingredience 1 kg kyselých jablek 100 g cukru 2–3 lžíce vody 40 g másla Půl citronu Těsto 200 g pšeničné mouky Špetka soli 100 g studeného másla 1 žloutek 1–2 polévkové lžíce řeckého jogurtu SLANÝ KARAMEL 100 g cukru 20 g másla Špetka soli 120 ml smetany 30% DOBA PŘÍPRAVY 1,5 hodiny PŘÍPRAVA JÍDLA Těsto V míse smícháme mouku a sůl. Přidáme máslo a uhněteme drobenku. Přidáme žloutek, jogurt a vypracujeme těsto a dáme na 30 minut do chladu. Jablka oloupeme, nakrájíme a pokapeme citronem. Na studenou pánev vysypeme cukr. Zahříváme, dokud cukr nezačne hnědnout. Jakmile má karamel výrazně jantarovou barvu, přidáme máslo a promícháme. Sundáme pánev z plotny a do karamelu naskládáme nakrájená jablka. Poté pánev vrátíme zpět a vaříme 10–15 minut. Poté necháme vychladnout. Těsto rozválíme na kulatou placku. Do formy naskládáme jablka, zakryjeme těstem a okraje pevně utěsníme. Nožem uděláme do středu koláče malý otvor. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 30 až 40 minut nebo do zlatohněda. Vytáhneme z trouby a odstavíme na 5–10 minut. Pak vezmeme talíř, položíme na koláč a rychle otočíme. Slaný karamel Na studenou pánev dáme cukr a přidáme 2–3 lžíce vody. Zahříváme, dokud nezačne hnědnout. Hlídáme, ale nemícháme. Jakmile má karamel výrazně jantarovou barvu, přidáme slané máslo. Poté postupně za stálého míchání přiléváme smetanu, dokud není karamel hladký. Recept najdete v 10. epizodě seriálu Souboj chutí 3 na CANAL+ Domo ve Videotéce Skylink Kuchařské show na CANAL+ Domo CANAL+ Domo | každý den TV program CANAL+ Domo najdete například v těchto balíčcích Kompletní programová nabídka Skylink