televize / recept Text canal+ domo | FOTO canal+ domo Recepty najdete zde klikni Dejte si… Máslová dýně s omáčkou z pečeného česneku Suroviny 0,5 malé máslové dýně sůl a pepř olivový olej 0,5 lžičky římského kmínu šťáva z jednoho citrónu 1 lžička medu 2–3 větvičky tymiánu 1 hlavička česneku Náplň 1 cibule 2 lžíce másla 100 g namočené divoké rýže sklenička suchého bílého vína malá hrst vlašských ořechů 2 lžíce sušených brusinek Omáčka hlavička upečeného česneku 4 lžíce kysané smetany sůl a pepř Dýni rozkrojte a vydlabejte střed. Smíchejte tři lžíce olivového oleje s kmínem, šťávou z půlky citrónu, medem, posekaným tymiánem, špetkou pepře a soli. Takto připraveným olejem polijte nakrojenou stranu dýně. Vložte do zapékací nádoby, vedle dejte celou hlavičku česneku (bude potřeba do omáčky) a pečte v troubě 30–40 minut. Zatímco se dýně peče, připravte si náplň. Cibuli nakrájejte a osmažte na másle, přidejte okapanou rýži a osmažte. Podlijte vínem, přidejte brusinky, trochu vody, citrónovou šťávu a vařte doměkka. Nakonec přimíchejte opražené a pokrájené vlašské ořechy. Osolte, opepřete. Hotovou směsí naplňte dýni a vložte na dalších 10 minut do trouby. Upečený česnek vymačkejte do misky a rozmačkejte vidličkou. Přidejte smetanu, dochuťte solí, pepřem a promíchejte. Podávejte s upečenou dýní. Kuchařské show na CANAL+ Domo CANAL+ Domo | každý den TV program CANAL+ Domo najdete například v těchto balíčcích Kompletní programová nabídka Skylink